top of page

                                                 Pups verwacht bij Old Averest Labradors

                                                               

Guus heeft een date gehad met Olivia ( Old Averest Robin Red Breast ). Een echo heeft bevestigd dat Olivia drachtig is. 
De pups worden eerste week van december verwacht en zal een zwart/en of geel nest zijn.
Heeft u interesse in een pup uit deze combinatie, kunt u contact opnemen met Gina van Elburg, van Old Averest Labradors. Email: oldaverestlabradors@gmail.com
Klik op de foto om naar de website van Old Averest Labradors te gaan. 











 

                                                         

 

 

 

 

                                                     

 

                                               

 

 

 

 

 

                                                    Belangrijke informatie voordat u een labradorpup aanschaft:
 

  • U als toekomstig baasje moet ook uw huiswerk doen. Koop geen pup via Marktplaats. Bijna alle puppen worden daar zonder stamboom aangeboden en kosten soms meer dan een verantwoord gefokte pup. Via de site van de Raad van Beheer kunt u de gezondheidsuitslagen vinden van 1 of beide ouderdieren ( HD, ED en Ogen ) . Dit vindt u via Dutch Dog Data. Ook ziet u hoeveel nesten een fokker per jaar fokt. 

  • Een hobbyfokker heeft hooguit 2 - 3 nestjes per jaar en uiteraard met volledig geteste ouderdieren, waaronder alle DNA testen. Fokkers die meer dan 4-5 nesten per jaar hebben en/of meerdere rassen hebben en daar ook mee fokken, dan moet je bij jezelf afvragen of ze nog hobbymatig fokken. 

  • Wij vinden alleen de heupen, ellebogen en ogen niet voldoende. Onze eigen honden zijn ook getest op erfelijke ziekten.

  • Ook via de NLV kunt u informatie opvragen over een fokker. Via de Labrador Fokkers Startpagina vindt u ook fokkers per provincie.  

  • Voordat u een pup aanschaft, vraag of u 1 of beide ouderdieren mag zien. Hoe leven de honden, leven ze in de woonkamer of in kennels. Waar liggen de pups als ze geboren worden. Liggen ze lekker warm in een woonkamer of in een schuur/stal op een boerderij. Stel vragen aan een fokker. Wees zelf kritisch. Wat doet een fokker aan het socialiseren van de pups. Een gezonde labradorpup weegt op de leeftijd van 7 weken ongeveer tussen de 5 en 8 kilo. Neem de tijd met het zoeken naar een pup. 

  • U zich in het ras heeft verdiept.

  • Niet fulltime werken. 

  • Het eerste jaar geen trappenlopen, geen gladde vloeren, pas op met mul zand. Ravotten met andere honden zo veel mogelijk vermijden. Na een jaar zijn de groeischijven gesloten, je kan niet voorzichtig genoeg zijn het eerste jaar. 

  • Bereid zijn met de pup op cursus te gaan en de hele ziel en zaligheid er in te stoppen in het opvoeden van een pup. Ook een labrador moet opgevoed worden.

  • Een labrador vindt het geweldig om voor de baas te werken, dus ook na een puppy cursus doet u er wijs aan om iets met uw labrador te gaan doen.

  • Een volwassen labrador kan gemiddeld 12 jaar en hopelijk langer deel zijn van uw leven.

  • Een volwassen labrador heeft meer nodig dan een wandeling van een blokje om. Een volwassen labrador heeft ongveer 2-3 uur beweging per dag nodig, door weer en wind.

  • Schaf geen pup aan omdat de kinderen zo graag een pup willen. U als volwassene, bent te allen tijde verantwoordelijk voor de opvoeding en verzorging van de hond. Uiteraard kunt u ze wel bij de opvoeding en verzorging betrekken.

  • Een labrador verhaart gemiddeld 2x per jaar, houdt van water en sommige kunnen een modderpoel ook niet weerstaan.

  • Wij voeren onze honden Proplan en KVV ( vlees ). Wij adviseren dan ook de nieuwe eigenaren dit voer, zeker het eerste jaar te gebruiken.

  • We krijgen veel aanvragen voor een pup naar het buitenland, waaronder België.
    Wij zijn verplicht de pup aan te houden tot ze minimaal 15 weken oud zijn. Dit vanwege de rabiës enting die pas met 12 weken gegeven mag worden. Na een  wachttijd van 21 dagen, mogen ze de grens over. Dit brengt extra kosten met zich mee. Wij moeten o.a. de pup opvoeden, socialiseren etc en de entingen en voer komen er ook nog bij. Omdat we u niet kunnen beloven een pup zo lang aan te kunnen houden, adviseren wij om eerst in uw  land te kijken voor erkende fokkers:
    België: labrador.2link.be 
    Duitsland: lcd-labrador.de//welpen_zuechter

 

 

U heeft het bovenstaande gelezen en u bent nog steeds geïnteresseerd in een pup, kunt u via de contactpagina uw gezinssamenstelling en motivatie kenbaar maken. U komt dan op een voorlopige wachtlijst te staan. Zodra de nestplanning bekend is, en u bent nog steeds geïnteresseerd in een pup van ons, dan nodigen we u graag uit voor een kennismakingsgesprek. U wordt dan op een wachtlijst gezet, maar we kunnen u niet garanderen of er daadwerkelijk een pup voor u bij zit. Het niet toewijzen van een pup kan diverse redenen hebben, wij behouden daarom het recht om daar geen uitspraak over te doen. Wij werken niet met wie het eerst komt, die het eerst maalt. Voor ons is een goede klik met de toekomstige baasjes vele malen belangrijker.


Zodra de pups geboren zijn, wordt u persoonlijk op de hoogte gesteld of er wel of geen pup voor u bij zit. Als de pups ongeveer 3 weken oud zijn, zijn de toekomstige baasjes iedere week welkom om de pups te bezoeken en uiteraard te knuffelen. Wij verwachten dan ook van de baasjes dat ze dit ook zullen doen.

Zodra de pups ongeveer 6 weken oud zijn, wordt door ons bekeken wie welke pup krijgt, maar u mag wel een voorkeur uitspreken. We zeggen er wel bij dat niemand eerste keus heeft, alleen wij hebben eerste keus. 

  

Al onze pups worden met heel veel zorg en liefde in huiselijke kring grootgebracht. Wij vinden het daarom ook heel belangrijk dat er een klik is met de a.s. pupkopers en omgekeerd moet dat ook zijn.
 

Zowel wij als de a.s. baasje, zijn vrij om van de koop/verkoop af te zien, tot de dag dat de pup ons huis mag verlaten.
Ons eerstvolgend nest staat gepland in het najaar van 2024.

39714686_2264657840215693_1526792716891979776_n.jpg
bottom of page