top of page
Update 28-03-2024 pups

   

Wie zijn wij:

 

 

 

 

Wij zijn Cor en Netty van Leeuwen en met onze labradors wonen we in het prachtige dorp Katwijk.

Onze liefde voor het ras, is in april 2008 begonnen met de komst van onze eerste labrador Boyka. Een geweldige lieve en stabiele gele reu. Een jaar later kregen we Barry erbij, een prachtige bruine labrador en door hem zijn we in aanraking gekomen met jachttraining, maar ook met shows. 4 jaar later kwam Bliss in ons leven.

Bliss is de stammoeder van onze kennel en ze heeft ons 2 prachtige dochters gegeven, Biezjoe en Bjoetie.

Naast de trainingen genieten wij en onze labradors van de wandelingen op strand en de wandelgebieden in de omgeving van Katwijk en buiten het broedseizoen zijn wij geregeld te vinden in de duinen waar wij op loopafstand van wonen.

Ook bezoeken we geregeld hondenshows met onze honden. Op een show wordt de hond beoordeeld op de uiterlijke kenmerken die de rasstandaard omschrijft en dit willen we zo veel mogelijk ook benaderen. Maar gezondheid en karakter staan boven alles.

Onze honden leven gewoon bij ons in de woonkamer en niet in kennels.

Wij  zijn een kleine labradorkennel en zullen dat ook blijven met max 4 labradors. Onze dames worden ook niet herplaatst als ze met pensioen zijn. 

Ons doel is om goed en verantwoord te fokken, waarbij gezondheid en karakter hoog in het vaandel staan. zonder de uiterlijke kenmerken te verliezen, zoals een labrador er uit hoort te zien.

Wij fokken uitsluitend volgens de regels van de NLV, waar wij ook lid van zijn. Dit houdt in dat de ouders vrij zijn van HD en ED, een geldig ECVO ooguitslag hebben en vrij zijn van erfelijke oogziekten. Ook moeten beide ouders  een prcd-PRA  uitslag hebben.

Ook al is het niet verplicht, wij vinden het heel belangrijk dat één of beide ouderdieren op zijn minst zijn getest op o.a. EIC, HNPK, RD/OSD, SD2.

 

Als de pups geboren zijn, verblijven ze in de woonkamer en blijven daar tot ze het nest mogen verlaten. Uiteraard gaan ze bij goed weer naar buiten om kennis te maken met andere geluiden dan in de woonkamer.

De pups zullen worden gechipt door de Raad van Beheer, krijgen een DNA profiel en stamboom. Ook krijgen ze bij ons hun eerste enting, worden ze 3x ontwormd en krijgen ze een Europees paspoort.

De pups verlaten ons huis met een koopovereenkomst, informatiemap over voeding en verzorging, gezondheidsuitslagen van de ouderdieren en voer om de eerste weken mee door te komen.

 

Het contact stopt niet zodra de pups ons huis verlaten. Wij komen de stamboom zelfs brengen , als de nieuwe eigenaren het natuurlijk op prijsstellen. We maken ook een Whatsapp groep aan en als de pups ongeveer 1 jaar zijn, organiseren we een terugkomdag. Ook hebben we een besloten Facebook pagina waar de baasjes lid van mogen worden.

Wij stellen het uiteraard zeer op prijs dat er eerst een kennismakingsgesprek is als u geïnteresseerd bent in een pup.

    

Wij wensen u heel veel plezier bij het bekijken van onze website.

 

 

Wij zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging ( NLV )


     

bottom of page